Veilig

Wat is de veiligste vliegtuigmaatschapij?

Ik heb de vraag top 10 grootsteluchtvaardmaatschapij ENZZZ
en ik wil weten wat de veiligste vliegtuigmaatschapij is

Antwoorden: Veilig

Avatar

De laatste periode komen er steeds meer berichten in het nieuws van vliegtuigongelukken. Veel mensen twijfelen aan de veiligheid van het vliegen. Dit is echter nergens voor nodig, het vliegtuig is nog steeds het veiligste vervoermiddel. Maar welke vliegtuigmaatschappijen zijn nou eigenlijk het meest veilig? Hieronder is een top tien te vinden van de meest veilige luchtvaartmaatschappijen.

1. Quantas
Quantas is de veiligste luchtvaartmaatschappij ter wereld. De luchtvaartmaatschappij uit AustraliŽ heeft deze positie vooral te danken aan de vroege oprichting in 1922. Quantas mag zich ook de veiligste luchtvaartmaatschappij ter wereld noemen omdat er de laatste dertig jaar geen noemenswaardige ongelukken plaats vonden. Behalve richting AustraliŽ, vliegt de luchtvaartmaatschappij ook tussen alle continenten.

2. Finnair
Op nummer twee van de meeste veilige luchtvaartmaatschappijen staat de Finse luchtvaartmaatschappij Finnair. Ook Finnair vliegt al dertig jaar zonder ongelukken, maar is een jaar later opgericht dan de luchtvaartmaatschappij Quantas. Hierdoor staan ze op de tweede plaats, wat toch nog een hele prestatie is. Finnair vliegt vooral vanaf Helsinki richting Noord-Amerika, Europa en AziŽ.

3. Air New Zealand
Voor het eerst staat deze luchtvaartmaatschappij uit Nieuw-Zeeland in de top tien van de veiligste luchtvaartmaatschappijen ter wereld. In 1979 botste een vliegtuig van Air New Zealand tegen een berg op Antarctica. Tijdens dit ongeluk kwamen alle 237 passagiers en bemanningsleden om. De laatste dertig jaar hebben er gelukkig geen ongelukken meer plaatsgevonden, waardoor de maatschappij tot de veiligste ter wereld behoort.

4. TAP Portugal
TAP Portugal vliegt al jaren zonder ongelukken naar Afrikaanse, Zuid-Amerikaanse en Europese bestemmingen. Hierdoor komen ze op een goede vierde plaats in de top tien veilige luchtvaartmaatschappijen. TAP Portugal heeft in verhouding met andere maatschappijen een vrij kleine vloot. Kleine vloot of niet, ze vliegen in ieder geval heel veilig!

5. Cathay Pacific Airways
Deze maatschappij uit Honk Kong is eigenlijk opgericht in 1946 door een AustraliŽr en een Amerikaan. Cathay Pacific Airways is in de afgelopen tien jaar al meerdere keren uitgeroepen tot beste luchtvaartmaatschappij door adviesbureau Skytrax. Ook Cathay Pacific Airways behoort tot de vliegtuigmaatschappijen die al dertig jaar zonder ongelukken vliegen.

6. All Nippon Airways
All Nippon Airways is een Japanse luchtvaartmaatschappij. Ze zijn een van de weinige Aziatische luchtvaartmaatschappijen in de top tien. In de jaren vijftig begon All Nippon Airways met binnenlandse vluchten in Japan. Inmiddels vliegen ze de hele wereld over. All Nippon Airlines, ook wel ANA genoemd, kan zich met trots de veiligste luchtvaartmaatschappij van Japan noemen.

7. Air Berlin
Deze low-cost vliegtuigmaatschappij biedt al meer dan dertig jaar goedkope vluchten zonder ongelukken aan. Ze behoren daarmee tot de veiligste maatschappijen ter wereld. Dit jaar sloot Air Berlin zich aan bij de organisatie Oneworld, een verzameling van luchtvaartmaatschappijen. Op zoek naar een goedkope en veilige vlucht naar vele bestemmingen? Air Berlin maakt beide mogelijk!

8. Virgin Atlantic Airways
Op nummer acht van de veiligste luchtvaartmaatschappijen staat Virgin Atlantic Airways. Deze luchtvaartmaatschappij van de zakenman Richard Branson vliegt al 26 jaar zonder ongelukken. Behalve een luchtvaartmaatschappij heeft Branson ook al ballonvaarten rondom de wereld gemaakt en de lancering van commerciŽle ruimtevaart.

9. Emirates
Tijdens de bouw van wolkenkrabbers en prachtige paleizen, vonden ze het in het Midden-Oosten ook tijd worden voor een eigen vliegtuigmaatschappij. Sinds de oprichting in 1985 vliegt Emirates al zonder ongelukken. Emirates is een van de veiligste luchtvaartmaatschappijen ter wereld, en daar verdienen ze veel geld mee. Emirates behaalde in het boekjaar 2009-2010 een nettowinst van 730 miljoen dollar!

10. Transaero Airlines
Transaero Airlines is opgericht in 1991. Desondanks behoren ze nu al tussen de meest veiligste luchtvaartmaatschappijen. In het begin werden er zelfs nog vliegtuigen gehuurd van Aeroflot. Sinds de oprichting van deze Russische luchtvaartmaatschappij, verongelukte er nog geen enkel vliegtuig van Transaero Airlines. Daarmee komen ze op de tiende plaats.

23. KLM
De luchtvaartmaatschappij KLM stond bijna in de top tien veiligste maatschappijen ter wereld. Zeker met de vroege oprichting in 1920 maakte ze een goede kans. Helaas vond er in november 2004 een klein ongeluk plaats. Bij de landing in Barcelona klapte een neuswiel niet uit. Hierdoor schoof het vliegtuig met zijn neus in het zand voorbij de landingsbaan en kwam tot stilstand. Bij dit ongeluk was iedereen ongedeerd, maar door deze gebeurtenis blijft KLM wel buiten de top tien van de meeste veilige vliegtuigmaatschappijen.

41. Air France
De Franse luchtvaartmaatschappij Air France heeft de 41e plaats in de ranglijst te danken aan een aantal ongelukken van de laatste jaren. In de zomer van 2000 vloog een toestel van Air France in een hotel in Frankrijk. Er kwamen bij dit ongeluk 109 passagiers om. Ook verdween er in het jaar 2009 een vliegtuig vlakbij de Braziliaanse kust van de radar. Hierbij kwamen alle 228 passagiers om het leven.

http://www.olezo.nl/ni...pijen.html?nieuwsid=23

http://www.google.nl/#...p;biw=1024&bih=571
Bas12 | 05-11-2011 10:38Email adres (optioneel):

Uw adres zal UITSLUITEND worden gebruikt om u op de hoogte te houden van nieuwe reacties op deze Kwero. U ontvangt GEEN reclame of nieuwsbrief.

Gerelateerd aan Veilig