Vliegtuig echt veiliger dan wagen ?

Is een vliegtuig echt veiliger dan een wagen?

Het lijkt me nogal een onlogische stelling.

Ik kan me niet voorstellen dat vliegtuigen veiliger zijn. Ik rij al 10 jaar, heb al een paar keer in panne gestaan en enkele keren een kleine botsing gemaakt.

Als je in panne valt met de wagen dan ga je gewoon aan de kant maar met een vliegtuig is dat dus niet zo! Hoe kunnen ze dan beweren dat het veiliger is?

Antwoorden: Vliegtuig echt veiliger dan wagen ?

Avatar

Dat moet je relatief zien; de kans dat er iets gebeurt als je met het vliegtuig reist, is in verhouding veel kleiner dan wanneer je met de auto gaat.
Eigenlijk geef je het zelf ook al aan: je hebt al een aantal malen met pech langs de weg gestaan en botsinkjes gehad, maar hoe vaak heb je al meegemaakt dat er iets misging tijdens een vliegreis?
Als je het voor Nederland bekijkt, dan gebeuren er dagelijks een groot aantal auto-ongelukken en is het aantal vliegtuigincidenten zo'n beetje nul. En áls er eens iets plaatsvindt, is het ook groot nieuws!
Zsuzsa | 25-06-2009 00:31

Avatar

Een vliegtuig is veel veiliger, enkele doden in het verkeer komen al niet meer in het landelijke nieuws of het moeten er meer zijn of een familie dat haalt nog wel de krant, zeker bij de Telegraaf.

Maar als het met een vliegtuig mis gaat dan zijn er ook een hoop doden, maar soms kunnen veel kleine(auto) meer zijn dan een grote (vliegtuig).

Zoals laatst met het toestel van Ar France dat is uitgebreid in het nieuws maar de vele doden die dagelijks in het verkeer vallen niet.

Maar ga gerust de auto of vliegtuig in want als je niet de deur uit gaat kan het dak op je hoofd vallen!
Gaucho | 25-06-2009 22:43

Avatar

In het verkeer gebeuren veel meer kleine ongelukken, waar je nooit iets van hoort. Maar er vallen wel degelijk veel slachtoffers bij! Met het vliegtuig gebeuren er veeeeel minder ongelukken, maar meestal ben je wel meteen dood.
05-07-2009 16:27Email adres (optioneel):

Uw adres zal UITSLUITEND worden gebruikt om u op de hoogte te houden van nieuwe reacties op deze Kwero. U ontvangt GEEN reclame of nieuwsbrief.

Gerelateerd aan Vliegtuig echt veiliger dan wagen ?