Auto importeren uit Duisland

Hoe werkt het importeren uit Duitsland?

Veel mensen in mijn omgeving hebben het over het importeren van een mooie jonge occasion uit Duitsland of andere EU landen, maar voornamelijk Duitsland. Maar hoe werkt het eigenlijk? Ik wil graag een mooie Audi A4 importeren, maar ik heb geen idee waar ik moet zoeken. Is er een soort duitse Marktplaats ofzo?

Antwoorden: Auto importeren uit Duisland

Avatar

Hey Yvonne,

Ik kan je een aantal dingen vertellen over het importeren van een auto uit Duitsland. Het importeren uit Duitsland is niet moeilijk, maar je moet wel een aantal dingen weten. Als eerste: Auto's uit Duitsland zijn goedkoop, maar in Nederland moet je wel belasting betalen voor de invoer. De zogenaamde BPM heffing. Maar ook met de BPM heffing erbij, zijn Duitse auto's nog vaak de moeite waard om te importeren.

Enkele handige sites zijn:

Zoeken van een auto:

http://www.mobile.de (belangrijkste auto site in duitsland)
http://www.autoscout24.de

Als je je droomauto gevonden hebt, raad ik je het volgende aan. Laat de BPM aangifte doen door een specialist. Het is namelijk een ingewikkelde klus om de BPM te berekenen die je moet betalen bij de invoer van je auto. Ik heb een maand geleden een bijna splinternieuwe Audi A4 met 17.000km op de teller vol opties gekocht. Ik heb de auto zelf gezocht op bovenstaande sites, maar het importeren en de BPM heb ik laten regelen door een gespecialiseerde auto importeur.

Ik heb gebruik gemaakt van http://www.automotiveimport.nl zij hebben voor mij de BPM berekend waardoor ik vervolgens uit kwam op een BPM bedrag dat 2.000 lager was dan mijn berekening die ik gemaakt had via een gratis calculator.

Mocht je meer willen weten dan hoor ik het graag.

Autoimporteren | 25-05-2012 19:38 0.0

Avatar

Ik heb mijn Audi gewoon via www.audi.de gevonden vervolgens diverse offertes opgevraagd om alles te laten regelen door auto import bedrijf. Zat uiteindelijk meer dan 1000 eur verschil tussen. Goedkoopste was Das Importwww.dasimport.nl. Als je genoeg tijd hebt kan je het prima zelf allemaal uitzoeken en doen is allemaal niet zo spannend volgens mij. Achteraf misschien beter kunnen doen, alleen BPM berekening misschien even laten doen door een specialist. Succes!
09-03-2013 08:53

Avatar

Das import is helaas een stuk duurder dan bijvoorbeeld Automotive import of importautos in Roosendaal.
Ze adverteren met prijzen zonder BTW en alle importdiensten helaas zonder verzekering.
Als je korting krijgt op de auto moet je ook een deel aan Das import afdragen.

Dit was voor mij de reden om Das import links te laten liggen.
11-03-2013 18:14

Avatar

Je kan proberen om zelf een auto in Duitsland te kopen en te importeren maar voor veel mensen is dat lastig in verband met alle importformaliteiten. Je moet de BPM berekenen en de auto ook nog eens laten keuren. En dan hebben we het nog niet eens gehad over het vervoer naar Nederland want je kan niet zomaar in de auto stappen en naar Nederland rijden. Bij een auto kopen in Duitsland komt dus heel wat extra werk kijken. Wij hebben goed ervaringen met de mensen van Zorgeloos Importeren. Zij regelen alles en kunnen elke auto in Duitsland kopen en importeren. Hij wordt ook nog een voor de deur afgeleverd! Auto kopen in Duitsland
08-10-2014 13:21Email adres (optioneel):

Uw adres zal UITSLUITEND worden gebruikt om u op de hoogte te houden van nieuwe reacties op deze Kwero. U ontvangt GEEN reclame of nieuwsbrief.

Gerelateerd aan Auto importeren uit Duisland