Auto banden

Hoe kan het dat autobanden op televisie naar achteren draaien?

Als ik een reclame zie, van een auto die rijd, dan valt het me op dat de wielen naar achteren draaien inplaats van naar voren, zelfs al rijd die auto naar voren, draaien de wielen naar achteren.
Ik heb al heel lang willen weten hoe dit kan, en ik hoop dat jullie een antwoord weten!

Antwoorden: Auto banden

Avatar

De camera kan volgens mij die snelle beelden opvangen....
Cervantes | 30-10-2007 15:17

Avatar

Komt door de velgen...:D
11-11-2007 17:26

Avatar

Een film of video bestaat uit heel veel fotootjes die snel achtermekaar over 't beeld flitsen. Pakweg 20 per seconde (?). Stel nou, je filmt een wiel dat 20 x per seconde ronddraait. Op het eerst fotootje van de film staat het wiel met het ventiel naar boven (net als 12 uur op een klok). Volgende foto wordt 1/20 seconde later gemaakt, en dan is het wiel intussen precies 1 x rondgedraaid, het ventiel staat wr boven. Volgende fotootje, precies zo. Enzovoort. Het lijkt op de film alsof het wiel stilstaat.
Als het wiel per seconde 19 x ronddraait (ietsje langzamer dan zojuist, dus) dan staat op de eerste foto het ventiel boven, maar 1/20 seconde later, bij de tweede foto, is het wiel nog niet precies rondgegaan. Het ventiel zit nu niet helemaal boven, op '11 uur'. Volgende fotooje: ventiel op '10 uur'. Enzovoorts. op DAT filmpje lijkt het wiel langzaam achteruit te draaien. En als het wiel 21 x per seconde draait, lijkt het langzaam vooruit te draaien. Zodoende.
MartinM | 12-11-2007 13:42Email adres (optioneel):

Uw adres zal UITSLUITEND worden gebruikt om u op de hoogte te houden van nieuwe reacties op deze Kwero. U ontvangt GEEN reclame of nieuwsbrief.

Gerelateerd aan Auto banden